BASOKO OPILAK

BASOKO OPILAK

OSAGAIAK:

  • Banana – erdi heldua
  • Olo-malutak – 150 gramo
  • Basoko fruituak – 2 eskukada
  • Landare-esnea – 330 ml
  • Agabe ziropa – gustura
  • Liho-haziak – 3 koilarakada
  • Kanela – koilarakadatxo bat

ELABORAKETA:

  1. Irabiatu liho-haziak 10 koilarakada landare-esne irabiagailuan, eta utzi 5 bat minutuz. Horrek nahasketa emultsionatu eta opiltxoei ukitu mamitsua emango die.
  2. Gehitu olo-malutak, gainerako landare-esnea, banana erdia eta kanela. Irabiatu dena ondo masa homogeneoa lortu arte.
  3. Berotu zartagin itsasgaitza olio tanta batekin, ez itsasteko. Bota orea zirkulu txikitan eta prestatu su ertainean, bi bat minutuz alde bakoitzean. Tortitari buelta eman behar diozu, espatula baten laguntzaz, ertzak urre-kolorekoak direnean eta burbuilak atera direnean.
  4. Basoko fruituekin eta agabe-ziroparekin batera balio du. Basoaren fruituak izoztea gustatzen zaigu, opil beroekin kontrasta dezaten.