FALAFEL

FALAFEL

OSAGAIAK:

  • Garbantzuak – 180 gramo
  • Tipula – 1 erdia
  • Irina – 2 koilarakada
  • Martorri freskoa – 15 gramo
  • Perrexil freskoa – 15 gramo
  • Baratxuriak – 2 hortz
  • Kuminoa – koilarakadatxo bat
  • Cayena – pixka bat
  • Bikarbonatoa – koilarakadatxo erdia
  • Piperbeltza – koilarakadatxo erdia
  • Gatza – koilarakadatxo bat

ELABORAKETA:

  1. Egosi garbantzuak irabiagailu indartsu batean, gainerako osagaiekin batera. Irabiatu dena integratuta egon arte, baina purea izan gabe.
  2. Jarri orea bol batean, estali sukaldeko zapi batekin eta utzi hozkailuan ordubetez, gutxienez.
  3. Berotu labea 200º-ra, eta egin diskoak edo bolatxoak eskuekin.
  4. Jarri falafela labe-papera duen erretilu batean, eta labeatu alde bakoitzean 15 minutuz edo gorritu arte.
  5. Prest daudenean, jogurt-saltsa beganoarekin zerbitza ditzakezu. Sobratzen badira, hozkailuan gorde ditzakezu astebetez.