MAKARROI GAZTAREKIN

MAKARROI GAZTAREKIN

OSAGAIAK:

  • Pasta – 400 gramo
  • Soja-esnea azukrerik gabe – 3 katilu
  • Irina – 5 koilarakada
  • Oliba-olioa – 6 koilarakada
  • Dijon ziapea – koilarakada bat
  • Gatza – koilarakadatxo bat
  • Nutrizio-legamia – katilu-erdia
  • Tipula-hautsa – 2 koilarakadatxo
  • Piperbeltz zuria – 2 koilarakadatxo
  • Piperbeltz beltza – koilarakadatxo bat
  • Baratxuri-hautsa – koilarakadatxo bat

ELABORAKETA:

  1. Bota oliba-olioa zartagin handi batean su ertainean, eta, bero dagoenean, gehitu irina eta ondo eragin, hotz dadin, baina erre gabe.
  2. Gehitu soja-esnea eta nahastu saltsa loditzen hasi arte. Oro har, saltsa irakiten hasi eta minutu batzuetara lortuko du testura egokia.
  3. Nahi duzun testura lortu ondoren, kendu sutatik (kontuan izan hoztu ahala loditu egingo dela).
  4. Gehitu ziapea, nutrizio-legamia, gatza, piperbeltza, baratxuria eta tipula hautsa. Saltsa irabiagailutik pasa dezakezu finago geratzea nahi baduzu edo pikor gelditu badira.
  5. Egosi pasta paketearen jarraibideei jarraituz eta elkartu gazta-saltsarekin.